Hopp til hovedinnholdet

Kruseløkka ungdomsskole

>Skolestart 19. august kl 08.30

Innhold

Skolestart 19. august kl 08.30

Publisert: 15.08.2024

Velkommen til skolestart for alle trinn, mandag 19. august kl. 08.30

Velkommen til skolestart for alle trinn mandag 19. august kl. 08.30. Et ekstra velkommen til alle nye foresatte på 9. og 10. trinn og til alle dere som har elever som starter i en av de åtte klassene på 8. trinn. 8. klassingene møter rett i aulaen første skoledag. Det er full skoledag fra første dag, så ta med matpakke. Vi har kantine på fredager dette skoleåret også, men den kommer ikke i gang den første uka.

Den første perioden vi går inn i nå, kommer vi til å jobbe mye med læringsmiljø og klassemiljø. Vi er en stor skole og i år skal rundt 570 elever og 79 ansatte ha sitt daglige virke her. Vi har kalt perioden for «God start». Her skal vi sette standard for hvordan vi skal ha det sammen, og særlig gi de nye elevene på 8. trinn tid til å bli kjent og trygge på skolen og i klassen. At alle elever opplever tilhørighet til skolen og at de føler de er en del av skolefelleskapet, er et viktig satsingsområde.

Allerede i uke 36 skal elevene på 9. trinn den obligatoriske friluftslivstuen til Kvernmoen i Aremark. Den skal gjennomføres en gang i løpet av ungdomsskoleperioden, og vi har lagt den til 9. trinn. Her blir det overnatting i lavoer, kanopadling og livredning.

Vi har flyttet 10. klasseturen til oppstart av skoleåret. Det en er en viktig klassemiljøbygger for hele skoleåret, og vi trenger ikke å dra på tur når skoleåret er over, og klassene brytes opp. I år går den til Tjeldholmen. Etter en innspurt i slutten av skoleåret, er det nå nok penger i trinnkassa til å gjennomføre den.

Et av de store satsingsområdene våre i år, er hvordan elevene kan utnytte kunstig intelligens som hjelp til å utvikle og forbedre oppgavene de jobber med. KI har kommet for å bli, og den har snudd litt opp ned på etablerte undervisningsmetoder. Her må både ansatte og elever ha opplæring.

Kruseløkka ble en mobilfri skolen høsten 2023. Vi er veldig fornøyde med det valget vi tok da. Det er montert skap på alle klasserom der telefonen låses inn om morgenen. Nå har vi satt pleksiglass i døra så det ikke går an å pirke ut telefoner i løpet av dagen. Mobilfri skole har gjort skolemiljøet roligere. Elevene og de ansatte føler seg tryggere når de vet at de f. eks ikke kan bli tatt bilde av eller snap-er og meldinger blir sendt for å henge ut elever eller oppfordre til sammenstimlinger og slåssing.

I fjor var det en del elever som ikke låste inn telefonen sin, men gjemte den i sekken og smuglet den med inn på toalettene eller ut i store fri og brukte den der. På slutten av skoleåret, hadde vi et par stygge mobbeepisoder på grunn av det. Derfor skal vi skjerpe inn praksisen vår i år, og her vi ha hjelp fra dere. Enten må dere vite at eleven deres ikke har den med på skolen hvis han eller hun sier det til oss. Hvis de har den med på skolen, må dere støtte oss i regelen om at den skal låses inn. Vi kommer til å be dere hente telefonen hvis elever nekter å gi den fra seg når vi oppdager at de har den med.

Vigilo er vår informasjonskanal til dere. Den kjenner dere fra før. Her finner dere også  anmerkninger i orden og oppførsel og halvårsvurdering i tillegg til fravær. Her sender jeg også med jevne mellomrom informasjon om ting som skjer i skolehverdagen.

Vi er klare til innsats og ser fram til å treffe elevene igjen!

 

Med vennlig hilsen 

Anne Beth Gulland

Virksomhetsleder

Kruseløkka ungdomsskole