For deg som har demens
Det å få en demensdiagnose oppleves ulikt for alle. Mange ulike tanker og spørsmål vil nok dukke opp, som for eksempel rundt hvordan livet vil bli fremover.
Det som er sikkert er at hverdagen vil endre seg, både for deg selv og for omgivelsene dine. Noen føler også en lettelse over å få en diagnose fordi de da opplever å få en forklaring på de tingene de har slitt med.
Film om en som har fått diagnosen
I denne filmen møter du Kristin som har fått Alzheimer diagnose:
En person som har fått demensdiagnose
De aller fleste ønsker å leve livet slik de alltid har gjort. Det er lurt at du tidlig tar tak i din egen situasjon, og forbereder deg på de endringene som kan komme
Støttesamtaler
Vi anbefaler deg å snakke med venner og familie om de følelsene og tankene du har om hverdagen og framtiden.
Har du behov for å snakke med andre som er i samme situasjon som deg kan du ta kontakt med hukommelsesteamet som kan formidle kontakt.
Oppfølging etter diagnose
Du og dine pårørende skal få tilbud om jevnlig oppfølging fra hukommelsesteamet eller en kontaktperson i hjemmetjenesten etter at diagnosen er stilt. Oppfølgingen handler om å gi deg informasjon om sykdommen og om hva som finnes av tilbud, samt å gi deg råd og veiledning. Oppfølgingen skjer som oftest hjemme hos deg slik at vi kan kartlegge hva du trenger for å ha det best mulig i hverdagen.
Målet er at du skal kunne leve et så godt, trygt og selvstendig liv som mulig til tross for demenssykdommen.
Nyttige nettsider:
Fremtidsfullmakt, legalfullmakt og vergemål