Hopp til hovedinnholdet

Hannestad barneskole

>Skolehverdagen

Innhold

Skolehverdagen

Publisert: 02.01.2023

På denne siden finner du viktig informasjon om Hannestad barneskole og skolehverdagen vår.

Satsningsområder

Sang, dans og drama er et av flere satsingsområder for skolen. Allerede fra førsteklasse får elevene være med på store forestillinger. Dette gir læring og glede som elevene våre får nytte av resten av livet. Videre bidrar det til trygghet og samhold, og elevene blir kjent med hverandre på tvers av klassetrinn.

Vurderingsforskriften har stått sentralt i skolens utviklingsarbeid. Vi var en av tre skoler i Sarpsborg som var deltaker i Utdanningsdirektoratets satsning Vurdering for Læring – pulje 3.

Leseopplæringen har kontinuerlig fokus ved Hannestad skole. Vi har egen leseveileder som gjennomfører lesekurs med elever. Leseveileder har årlige leseplanmøter med kontaktlærerne for alle klasser, og i disse møtene er det fokus på den generelle leseopplæringen i klassen, samt hvilke tiltak vi kan sette inn for å hjelpe elever som strever med lesing. 

Sarpsborg kommune er en realfagskommune og regning som grunnleggende ferdighet er et satsningsområde for Hannestad skole. Vi har egen regneveileder ved skolen og er blant annet i gang med utarbeidelse av regnekurs for elevene. 

Permisjon fra undervisning

Permisjonsreglement og viktig informasjon om det å søke permisjon fra skolen:

 

  • Se permisjonsreglementet her:
    Forskrift om permisjon fra opplæringen i Sarpsborg kommune

  • Det skal søkes i Vigilo for all planlagt permisjon, også for planlagt fravær for én - 1 - dag.

  • En elev kan få inntil ti dager permisjon hvert skoleår. Permisjon innvilges bare når skolen vurderer at eleven får en opplæring som samlet sett er forsvarlig.

  • Forskriften lister opp hvilke situasjoner det kan gis permisjon til. Skolen gir, som hovedregel, ikke permisjon til ferie og fritidsreiser.

  • Skolen skal ikke innvilge elevpermisjoner i perioder med forberedelse til eller gjennomføring av muntlig og skriftlig eksamen, nasjonale prøver, statlige kartleggingsprøver eller andre viktige undervisningsopplegg i skolens regi. Søknader om permisjon knyttet til f.eks. dødsfall og begravelser vil så langt det er mulig innvilges.

  • Dere bør søke om permisjon så tidlig som mulig.

  • I noen tilfeller kan det være vanskelig å søke om permisjon i god tid, for eksempel ved helsemessige årsaker eller sorgpregede familiebegivenheter som dødsfall og begravelse. Søk likevel på vanlig måte i Vigilo. I tillegg bør skolen varsles direkte på melding i Vigilo, telefon eller e-post. Husk at det ikke må oppgis sensitive opplysninger i melding eller e-post.

  • Den opplæringen som eleven mister ved permisjon, har eleven ikke rett til å få erstattet senere.

  • Dersom du har behov for hjelp med utfyllingen, kontakt skolen.

  • Søknadsskjema - permisjon fra skolen
Her finner du mer informasjon om skolehelsetjenesten ved skolen:

Helsesøster ved Hannestad skole er Jeanette Stenshorne. 
Hun har kontortid på skolen mandager, onsdager og torsdager kl. 8.30-15.00, og kan treffes på tlf. 69 10 89 38 / 969 45 502

Skolelegen er Mirjana Aleksic. Hun er tilknyttet Hannestad familiesenter. Kontakt med skolelegen formidles via helsesøster.

Skolelegens oppgave er primært å gjennomføre førskoleundersøkelse av 6 åringene. I noen spesielle tilfeller kan hun bidra til å henvise skolebarn til f.eks BUP. Ellers må fastlege benyttes.

Ta gjerne kontakt med helsesøster hvis du som elev eller foresatt har spørsmål vedrørende helse og trivsel. Kanskje du ønsker en voksen å snakke med om ting du synes det er vanskelig å snakke med foreldre eller lærer om? Ikke vent til problemene blir for store. Helsesøster har taushetsplikt.

Plan for skolehelsetjenesten

Lusekampanje

Husk lusesjekk på barnehage- og skolebarn

For å sikre en lusefri høst, oppfordrer Folkehelseinstituttet alle landets skoler og barnehager til å arrangere kampanje mot hodelus i uke 35. 

 https://www.fhi.no/ml/skadedyr/lus/

Tannhelsetjenesten

Elevene ved Hannestad skole benytter Tune tannklinikk, Myrstdveien 4B, 1718 Greåker.
Tlf. 69 14 17 87.

Plan mot mobbing

Se Hannestad barneskoles plan mot mobbing her.

Ordensreglement

Reglement for orden og oppførsel i grunnskolen i Sarpsborg - PDF

Skoleskyss

Les mer om skoleskyss her.

Innesko og renhold

Klasserommene rengjøres annen hver dag. Renholderene gjør alt de kan for å opprettholde en så god standard som mulig. Det er viktig at elevene bruker innesko. Vi tar av oss uteskoene - og på med innesko når vi er inne. Ved brannøvelse tar vi oss ikke tid til å ta på utesko. Har man ikke på innesko - så blir det våte sokker!

Når ting glemmes igjen

Klær og annet som blir gjenglemt på Hannestad blir lagt i kurver i hver fløy. Mindre gjenstander slik som smykker, klokker etc. blir innlevert til kontoret. Vi opplever at det ligger mye fine klær igjen som aldri blir hentet, og oppfordrer elever og foreldre til å sjekke med jevne mellomrom. Det kan være lurt å merke alt tøy med fornavn og etternavn. To ganger pr. år legges alt gjenglemt tøy ut i Storstua for gjennomsyn. Det som ikke hentes blir levert til veldedige formål.

Utstyr til aktivitetsdager

I løpet av skoleåret kan vi ha både ski- og skøytedag. Det hender også at klassen bruker sykkel på tur. Vi har noen ski, skøyter og sykler til utlån på skolen. Det kan også lånes gratis utstyr på https://kirkensbymisjon.no/skattkammeret

Sykling til skolen

Det er viktig at alle som sykler bruker hjelm. Vi passer på syklene så godt vi kan, og som regel får de stå i fred. De bringes imidlertid til skolen på eget ansvar. Evt. hærverk eller skader på sykler dekkes ikke av vår forsikring. Hannestad skole har gjennom mange år forholdt seg til Trygg Trafikk sine anbefalinger når det gjelder sykling på skoleveien. Først etter 4. trinn har elevene kunnet bruke sykkelen på skoleveien. Kunnskapsdepartementet har 20. august 2015 fastsatt endringer i forskrift til opplæringsloven § 12-1. Endringen består i at det nå er foreldrene som avgjør om elevene får sykle på skoleveien eller ikke. Det er ikke foreslått eller vedtatt endringer i regelverket om ulykkesforsikring for elever i kapittel 8. Der fremgår det bl.a. at «Forsikringa skal gi eleven dekning for ulykkesskade som har hendt (...) på veg mellom heim og opplæringsstad.»

Skader og ulykker

Ved skader eller ulykker vil eleven selvfølgelig få hjelp av en voksen. Dreier det seg om en liten sårskade e.l. ordner vi det selv, er det større skader som medfører at eleven føler seg uvel, vil foresatte bli kontaktet. Ved legebesøk skal fastlege benyttes. Skademeldingskjema til trygdekontoret blir fylt ut på skolens kontor.

Våre ønsker for elevenes hverdag

VI VIL:

  • sørge for at elevene opplever anerkjennelse ved å bli hørt, sett og forstått
  • at elevene våre skal få tilpasset opplæring gjennom faglige utfordringer de har mulighet til å lykkes med
  • vektlegge musikk, dans og drama for å fremme læring, allsidig utvikling, tilhørighet og glede
  • legge til rette for fysisk aktivitet hver dag
  • gi elevene et trygt skolemiljø gjennom forebyggende arbeid og nulltoleranse mot mobbing
  • gi elevene mulighet for innflytelse på sin egen skolehverdag
  • være tydelige voksne, med reflekterte holdninger og et felles verdigrunnlag