>Borgen sykehjem

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Borgen sykehjem

Publisert: 17.01.2023

På Borgen sykehjem er det 61 plasser for personer med demenssykdommer og 9 plasser for adferd/psykiatri.

Besøk

Velkommen til oss!

Du kan besøke beboerne når det passer for deg og den du besøker.

Merk: Har du symptomer på korona eller annen infeksjonssykdom, bør du unngå å komme på besøk. Hvis beboeren er alvorlig syk, kan du kontakte avdelingen slik at de kan vurdere å gjøre unntak.

Adresse

Edonbakken 24, 
1738 Borgenhaugen 

Pb 237, 
1702 Sarpsborg

Kontaktinformasjon

postmottak@sarpsborg.com

Vegar Edgren, tlf. 482 01 047

Skjermet enhet - AB1

Tlf. 982 44 590
Teamleder: Ann Jeanette Sæther
Tlf: 915 57 683

Skjermet/adferd - CD1

Tlf. 982 44 589
Teamleder: Lene Marie Dahlstrøm
Tlf  472 62 548.

Skjermet enhet - AB2

Tlf. 982 44 592
Teamleder:Kristin L. Westberg 
tlf. 952 97 526

Skjermet enhet - CD2

Tlf. 982 44 591
Teamleder: Yilma Taibo
tlf. 404 96 640

Service og kjøkken

Tlf. 69 10 84 90/ 928 84 643
Teamleder: Hege Lorentsen 
tlf. 69 10 84 90/ 928 84 643

Torun Sjue

Jannicke Bjørling Pettersen
Tlf. 952 97 288

Bogruppene ved Borgen

Borgen sykehjem er delt opp i åtte mindre bogrupper. Ved Borgen sykehjem er det 70 pasienter fordelt på  fire avdelinger som igjen er delt opp i åtte små bogrupper. Det gjør at beboerne får et lite og trygt bomiljø, der de blir godt kjent med hverandre og personalet.

Mer om bogruppene ved Borgen

Alle beboerrommene er store og lyse med egne bad.  I fellesarealene er det stue/kjøkken og balkong.

I 2. etasje er det to avdelinger.  AB2 har 16 plasser og er en skjermet enhet for personer med langtkommet demenssykdom. CD2 har 19 plasser og er også en skjermet enhet.

I 1. etasje  er det også to avdelinger. Avdeling AB1 er en skjermet enhet for 16 personer  med langtkommet demenssykdom. Avdeling CD1 har en bogruppe med 10 plasser for personer med langtkommet demenssykdom og en bogruppe med 9 plasser for personer med alderspsykiatriske sykdommer.

Avdelingene i 1. etg. har fri tilgang til sansehagene. Disse er svært populære sommerstid og er nydelig beplantet, med alt fra nyttevekster til prydplanter.

Pårørenderom

Sykehjemmet har eget pårørenderom som er tilrettelagt for overnatting ved behov. De ansatte på hver avdeling er behjelpelige med å avtale overnatting og utlevering av nøkkel. Gjesten har selv ansvar for å re seng, ta av sengetøy og rydde etter bruk. Som gjest hos oss kan man bestille måltider som må betales kontant før avreise

Frisør og fotpleie

Pasientene har tilgang til å få stelt hår og føtter siden det er frisør og fotpleier i lokalene på sykehjemmet.

Frisør

Frisør er Krølle salong, frisør Marianne Gylta Olsen, tlf 917 87 733

Fotpleie

Fotpleie tilbys i de samme lokalene hvor frisøren holder til. Ta kontakt med de ansatte i avdelingen så hjelper de til med timebestilling.

Frivillig arbeid og aktiviteter

Frivillige hjelpere står for mye av aktivitetstilbudet ved sykehjemmet

"En granne som bor nær ved er bedre enn en bror langt borte" Salomos ordspråk

Mål for det frivillige arbeidet: De frivillige arbeider sammen med de ansatte for at pasientene på Borgen sykehjem skal «oppleve å ha den gode dagen»

Hvem kan være frivillig?

I prinsippet kan alle med tid, overskudd og lyst være frivillige. Ønsket er mangfold og liv, det vil si at frivillige i alle aldre og med forskjellig bakgrunn er velkomne til å prøve. På Borgen sykehjem er frivillige skoleelever, pensjonister, husmødre, tidligere og nåværende pårørende og tidligere og nåværende ansatte. Alle frivillige må skrive under på taushetserklæring.

Kan du tenke deg å være frivillig ? Ta kontakt med aktivitetsansvarlig Torun Sjue, tlf 905 11 166

Vi ønsker å skape et hyggelig miljø på Borgen sykehjem med sosialt samvær på bogruppene, for de som ønsker. Det er også tilrettelagt for ulike aktiviteter, se oppslag i avdelingene.

Vi har to flotte sansehager som er til glede og nytte for alle våre pasienter

Vask og merking av privat tøy

Innkjøp av tøy

Det er pasienten selv eller pårørende/verge som sørger for  innkjøp av privattøy. Sykehjemmet får flere ganger i året besøk av div. firmaer som selger klær.

Vask av tøy

Sykehjemmet er ansvarlig for vask av privat tøy på Sarpsborg kommune sitt vaskeri på Hevingen. Tøyet må tåle 40 graders vask i vaskemaskin og være tydelig merket med navn. Tøy av ull, silke og annet tøy som ikke tåler 40 grader, må  pårørende vaske selv.

Merking av tøy

Pårørende har ansvar  for å merke privat tøy. Våre ansatte hjelper gjerne til med bestilling av navnelapper. Inntil tøyet er merket, må det vaskes av pårørende. Sykehjemmet kan dessverre ikke ta ansvar for umerket tøy eller tøy som ikke tåler 40 graders maskinvask.

Verdisaker og private eiendeler

Verdisaker

Sykehjemmet kan være behjelpelig med å oppbevare smykker eller andre verdigjenstander, men vi oppfordrer til at pasientene ikke har for mye verdifulle ting med seg hit, da ting kan bli borte. Alle private gjenstander bør merkes med navn; briller, håndvesker og sko kan merkes med initialer, slik blir det lettere for oss å finne tilbake til rett eier.

Hjemlig trivsel

Det er bare fint om de som bor her har med seg noen private ting hjemmefra, f.eks. stol, kommode, bilder, sengeteppe, puter osv. for å skape det «hjemmekoselig» på rommet sitt. Av hygieniske årsaker og på grunn av fare for å snuble/falle er det er dessverre ikke mulig å ta med gulvtepper.

Det er tilrettelagt for telefon og TV på alle rom. Pasienter som har med seg TV slipper å betale NRK-lisens, siden sykehjemmet betaler felleslisens.

Oppbevaring av penger

Vi kan være behjelpelige med å oppbevare og forvalte pasientens lommepenger, men oppfordrer til å ikke ha større pengesummer. Vi fører regnskap for den enkeltes lommepenger. Sykehjemmet kan ikke ta ansvar for penger som blir oppbevart på rommet.  Pasienten selv, pårørende eller verge sørger for at pasienten har lommepenger tilgjengelig

Søknad

Sarpsborg kommune jobber for at innbyggerne skal bo og mestre hverdagene i eget hjem så lenge som mulig. Derfor ønsker vi at du kontakter oss når du føler at du ikke lengre kan mestre din hverdag. Vi har mange tiltak som vi kan vurdere og sette inn i ditt hjem, slik at du mestrer hverdagen bedre. Ulike tjenester i hjemmet skal være prøvd ut eller vurdert før vi kan innvilge en heldøgnsplass.

Skal du søke helsetjenester? Beskriv din situasjon og søk her.

Borgen sykehjem

Besøksadresse:

Edonbakken 24
1738 Borgenhaugen

Postadresse:

Postboks 237
1702 Sarpsborg