>I Kulås

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

I Kulås

Publisert: 25.06.2024

Det er tidlig sommer i Kulåsparken og på den store lekeplassen er det liv over alt. Barn fra skoler, barn fra barnehager og barn som er der med andre omsorgspersoner. Over alt ser man små mennesker dypt konsentrert bøyd over blader og kongler, småstein, sand og vann, og her er det kunnskapsformidling i bøtter og spann.

På tur med elsykkel
Barnehagens rammeplan sier: «I barnehagen skal barna oppleve et stimulerende miljø som støtter opp om deres lyst til å leke, utforske, lære og mestre» (s.22).
Vi i St. Olavs barnehage er opptatt av at barn lærer i alle situasjoner, og at de uformelle situasjonene er like viktig for barnas danning og utvikling som de formelle. Læringsituasjoner oppstår ofte spontant, og det er derfor viktig at vi er nær og tilstede sammen med barna. På den måten kan vi respondere på det de forteller oss, eller lurer på, både verbalt eller med hele kroppen. Da hjelper vi barnet på å bli trygg i sine møter med det dagen har å by på, om det så er å tråkke på en gressplen for første gang, eller tilnærme seg vannet forsiktig for så å gi seg helt hen i den gleden vann kan by på.
I vår årsplan står det: «Learning by doing» gir barna en variert tilgang til virkeligheten» (s.12), og når her og nå får en verdi i seg selv, får barndommen den beste betydningen for livet som voksen