Vil samarbeide mer
Sarpsborg kommune og Fredrikstad kommune har blitt enige om hvilke områder de vil se om det er mulig å samarbeide om.
De to kommunene har etablert en samarbeidsarena. Målet er at de skal belyse, diskutere og koordinere aktuelle samarbeidsområder, som kan gi bedre og mer kostnadseffektive tjenester til våre innbyggere.
Kommunene samarbeider allerede mye, og denne uka var det nytt møte der det ble orientert om status i pågående arbeid innen:
- Kremasjonstjenester – Kommunen er i gang med et samarbeid om dette, og skal jobbe videre med å vurdere utlysning av felles kjøp
- Brann- og redningsvesen – Fredrikstad kommune har sendt ut en invitasjon til utredning av muligheter for felles brann- og redningsvesen til Sarpsborg og andre Østfold-kommuner. Her er det igangsatt et sonderingsarbeid.
- Barnevernvakt – pågående samarbeid for å vurdere felles barnevernvakt, her er også flere andre kommuner i Østfold invitert inn.
- Fremtidig kjøkkendrift - Sarpsborg kommune har politisk besluttet videre utredning av interkommunal samarbeidsform med Fredrikstad kommune. Nå skal de etablere en tverrfaglig arbeidsgruppe som skal jobbe videre med dette.
I tillegg er det foreslått å se på muligheter for samarbeidsområder innen støtte- og fellestjenester. Her vil det bli etablert en arbeidsgruppe.
Neste møte i samarbeidsutvalget er 22. november. Da vil kommunedirektørene orientere om ny status i disse sakene
Om samarbeidsarenaen:
- Samarbeidsarena for kommunene Sarpsborg og Fredrikstad er opprettet som en politisk møteplass for dialog om mulighetsrommet for interkommunalt samarbeid etter vedtak i de enkelte kommunene.
- Samarbeidsarenaen består av ordførerne, varaordførerne og opposisjonslederne i begge kommunene.
- Samarbeidsarenaen er ikke tillagt noen formell beslutningsmyndighet.
- Politiske saker om konkrete samarbeidsforhold skal bli utarbeidet av kommunedirektørene, forankres uformelt på samarbeidsarenaen, og fremmes til parallell politisk behandling i hver av kommunene.
- Konkrete samarbeidstiltak blir utredet og etablert etter avklaring fra sak til sak, innenfor den juridiske rammen som er mest hensiktsmessig i det enkelte tilfelle.
- Avhengig av sakstype og omfang, vil ansatte medvirke via medbestemmelsesmøter, HMS-team, arbeidsmiljøutvalg eller partssammensatt utvalg. Tillitsvalgte og vernetjeneste blir invitert til å overvære møtene i samarbeidsarena
Les saksdokumentene til samarbeidsarena her.
Der kan du blant annet lese mer om mandatet og de de ulike prosjektene.