Sarpsborg fikk skryt i digitaliseringsprosjekt
Boligkontoret i Sarpsborg har vært med som pilot i det nasjonale digitaliseringsprosjekt av kommunale utleieboliger. Prosjektets avslutning ble lagt til Sarpsborg før jul, hvor kommunen høstet mye ros.
Siden 2020 har seks kommuner fått teste ut et digitalt system for kommunale utleieboliger utviklet av Husbanken og KS i samarbeid med kommuner, og Sarpsborg kommune ved boligkontoret var raskt i gang som pilotkommune.
Gir bedre oversikt
Det digitale systemet bidrar til bedre oversikt over boligmasse og boligbehovet til innbyggerne.
Systemet innhenter nødvendige opplysninger fra Folkeregisteret og Skatteetaten, og boligkontoret slipper å jobbe med papir, perm og andre systemer og har samlet alt på pc. Kommunene som har vært med i pilotprosjektet har kommet med innspill til forbedringer og justeringer av det digitale systemet.
Se også: Sarpsborg er med i nasjonalt digitaliseringsprosjekt for kommunale boliger;
- Vi hadde aldri vært der vi er i dag uten Sarpsborg, så all honnør for innsatsen, roser direktør kommune og marked i Husbanken, Per Olaf Skogshagen. Prosjektleder Paul Svendsen mener Sarpsborgs deltakelse i Kobo-prosjektet har vært avgjørende for prosjektets kvalitet, fremdrift og suksess.
- Teamet på boligkontoret har kastet seg over løsningene fra dag én og håndtert manglende funksjonalitet på en sporty og positiv måte. Der andre kommuner ser begrensninger, ser Sarpsborg muligheter, oppsummerer Svendsen.
Stolt ordfører
Sarpsborgs ordfører Magnus Arnesen satt stor pris på at avslutningen av prosjektet ble lagt til nettopp Sarpsborg.
- Når jeg hører om Sarpsborg sin rolle i prosjektet, blir jeg veldig stolt. Jeg vet jo at skal man lykkes med digitalisering, så er det viktig å være framme i skoa. Nettopp det har boligkontoret og Sarpsborg kommune vært i denne situasjonen her, og det gjør meg stolt, sier Arnesen. Før han ble ordfører har han over 17 års erfaring innenfor analyse, teknologi og data.
- For ikke så mange uker siden jobbet jeg i Orkla med å lage felles digitale løsninger, så det her kjenner jeg meg igjen i. Når det stilles krav til likeverdige tjenester, så er Kobo et godt eksempel på at vi får på plass et verktøy til å gjøre nettopp dette. Det er viktig at kommunene har de verktøyene de trenger for å gjøre ting likt, uavhengig av om det er en liten eller stor kommune, sier Magnus Arnesen.
Rundt 100 norske kommuner har i løpet av året tatt i bruk Kobo, og det langsiktige målet er at alle kommuner skal ta det i bruk.