>Lærte mer om digitale tjenester i Sarpsborg

Innhold

E-helseavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet på besøk i Sarpsborg kommune
Sissel Granheim Iversen (t.v.) viser hvordan elektronisk medisineringsstøtte i hjemmet kan varsle helspersonell til mobiltelefon.
Rådgiver Morten Andersen i kommunens avdeling helseteknologi viser fram statistikk og systemer kommunen benytter.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Lærte mer om digitale tjenester i Sarpsborg

Publisert: 28.02.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Medarbeidere fra E-helseavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) fikk teste og lære mer om kommunens arbeid med digitale tjenester under tirsdagens besøk.

E-helse er én av ni avdelinger i Helse- og omsorgsdepartementet, og avdelingen har ansvar for å koordinere arbeidet med digitalisering i helse- og omsorgssektoren. Denne uka ønsket en gruppe på ni medarbeidere derfra å ta turen til Helsehuset i Sarpsborg og avdeling for helseteknologi, før turen gikk videre til Sykehuset Østfold.

Vi blir stadig flere eldre i årene fremover, og det er en utvikling som krever store ressurser. Ved å satse på velferdsteknologi kan vi gi økt trygghet både for brukere og pårørende, og bidra til at flere kan bo hjemme lenger. Sarpsborg kommune var tidlig ute med å teste og ta i bruk velferdsteknologi, og har allerede mange års erfaring i flere digitale løsninger. Gjestene fra HOD ønsket å vite mer om hvordan Sarpsborg kommune jobber med helseteknologi, og ble møtt av ivrige medarbeidere på helsehuset. 

Kommunens medarbeidere i helseteknologi hadde rigget til med ulike stands i avdelingslokalene, hvor de besøkende kunne gå fra rom til rom. Der fikk de blant annet muligheten til å ta digitale helsemålinger, høre mer om digital hjemmeoppfølging og se hvordan medisinstøtte fungerer. Videre fikk de presentert løsningen med digitalt nøkkelsystem, muligheten til å vite mer om pilotprosjektet Sentral forskrivningsmodul som reduserer risikoen for feilmedisinering i kommunal pleie- og omsorgstjeneste, samt bruk av spillbasert læring og VR-teknologi.

-Det gikk helt strålende og ble et veldig bra møte. Vi fikk vist fram mye av det vi jobber med, og de var veldig interessert, hadde mange spørsmål underveis, og ga uttrykk for at de var svært fornøyde, sier avdelingsleder Nils Nybøle.