>En innbydende Nils Hønsvalds gate

Innhold

Nils Hønsvaldsgate er blitt oppgradert  (foto Ole Christian Foss)

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

En innbydende Nils Hønsvalds gate

Publisert: 15.10.2024 Av: Ole Christian Foss

Har du sett hvor flott det er blitt i Nils Hønsvalds gate i Sarpsborg sentrum? Nye sitteplasser og flott beplantning er nå på plass i sidegaten til St. Marie gate.

Prosjektet, som startet med et mål om å separere vann- og avløpsledninger, har utviklet seg til en omfattende fornyelse som nå binder sammen St. Marie gate og Pellygata på en harmonisk måte.

- Når behovet for å separere ledningene i Nils Hønsvalds gate ble kjent, grep vi muligheten til å transformere hele gaten. Nå speiler Nils Hønsvalds gate den estetiske sjarmen til St. Marie gate, med bruk av tilsvarende stein og faststøpt granitt, sier prosjektleder Haakon Bjørnevaagen.

Grønt og innbydende

Kommunen har vært opptatt av å lytte til innbyggernes ønsker om mer beplantning og sitteplasser. Nå kan både beboere og besøkende i sentrum nyte grønne omgivelser og komfortable sitteplasser som strekker seg fra St. Maries gate og inn i Nils Hønsvalds gate. Dette skaper en sammenhengende og innbydende atmosfære som oppmuntrer til sosialt samvær og rekreasjon.

Prosjektet har ikke bare estetiske fordeler, men også miljømessige – for det handler om separering av vann- og avløpsledninger. Ved å separere spillvann og overvann, reduseres blant annet risikoen for tilbakeslag i kjellere ved store nedbørsmengder, og overvannet ledes nå direkte til nærmeste bekk, elv eller innsjø - noe som er både kostnadseffektivt og miljøvennlig.

En forbindelse mellom hovedgatene

Med oppgraderingen av både Nils Hønsvalds gate og den pågående oppgraderingen av Pellygata, har Sarpsborg kommune skapt en sterkere forbindelse mellom disse to hovedgatene. Dette bidrar til et mer sammenhengende og attraktivt bymiljø, som både innbyggere og besøkende kan glede seg over.

- Vi viser med dette prosjektet hvordan man kan kombinere funksjonalitet, estetikk og miljøhensyn på en måte som skaper stolthet og glede i lokalsamfunnet. Dette begynner å bli flott, avslutter Bjørnevaagen.